ZRi

Vernieuwing woonzorgcentrum Het Uiterjoon - Scheveningen

  • Woonzorgcentrum Uiterjoon - Scheveningen/image00019 website.jpg
  • Woonzorgcentrum Uiterjoon - Scheveningen/image00025 website.jpg
  • Woonzorgcentrum Uiterjoon - Scheveningen/image00035 website.jpg
  • Woonzorgcentrum Uiterjoon - Scheveningen/image00036 website.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.677 m2 bvo

Periode

2021 - 2023

Medewerkers

Woonzorgcentrum Het Uiterjoon in Scheveningen is na ruim veertig jaar grondig vernieuwd en verduurzaamd. Het oude verzorgingshuis vlak achter de boulevard is in opdracht van zorgorganisatie Respect tot op het casco en de gevel gesloopt en daarna geschikt gemaakt voor moderne zorgverlening.

Het nieuwe Uiterjoon (10.677 m2 bvo) biedt over vijf verdiepingen 127 kamers voor mensen met een langdurige zorgbehoefte. De wooneenheden zijn ingedeeld in tien groepen met gezamenlijke woon- en eetkamers en collectieve buitenruimte. Daarnaast biedt het complex op de bovenste drie verdiepingen in totaal 24 huurappartementen waar ouderen zelfstandig wonen en toegang hebben tot thuiszorg. De begane grond is geschikt gemaakt voor huisvesting van een petit café met terras, een zorg- en behandelcentrum en diverse voorzieningen, zoals een kapsalon en een pedicure. De verschillende functies zijn grotendeels ook toegankelijk voor (oudere) buurtbewoners.

Bij de renovatie is op gebied van comfort en duurzaamheid een sprong voorwaarts gemaakt. Zo is een geheel nieuwe binneninrichting gebouwd, is de buitenschil verduurzaamd en zijn ongeveer alle installaties vernieuwd. De ruimten zijn uitgerust met slimme oplossingen voor verwarming en koeling. De zorg aan cliënten wordt ondersteund met zorgdomotica.

De vernieuwing van Uiterjoon is een gezamenlijk project van Prent-Landman architecten, Weboma (aannemer), 4Building (ontwerp- en projectmanagement), Bureau Broersma (constructeur), Wolf Dikken adviseurs (installatieadvies) en ZRi. Wij adviseerden over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Afbeeldingen: 4Building

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken