ZRi

Zadkine, Jan Ligthartstraat - Rotterdam

  • Zadkine Jan Ligthartstraat Rotterdam/Zadkine, Jan Ligthartstraat Rotterdam.jpg
  • Zadkine Jan Ligthartstraat Rotterdam/Zadkine, Jan Ligthartstraat Rotterdam Luchtfoto.jpg

Opdrachtgever

Zadkine

Architect

RoosRos Architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.000 m2 bvo

Periode

2016 - heden

Medewerkers

Voor de renovatie van het ROC gebouw van Zadkine en Albeda (Techniekcollege Rotterdam) aan de Jan Ligthartstraat 250 heeft ZRi advieswerkzaamheden uitgevoerd voor de bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De bouwfysica en akoestiek waren vrij snel op orde, de nadruk lag op brandveiligheid.

In het gebouw zijn onder andere theorie- en praktijklokalen, laboratoria en een kantine aanwezig. Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen. De begane grond wordt voornamelijk gebruikt voor het laboratoriumonderwijs, de verdiepingen worden gebruikt voor praktisch en theoretisch onderwijs in het kader van de opleiding bouwkunde.

Doordat de school gedurende het schooljaar in gebruik moest blijven is de verbouwing van het gebouw in fases uitgevoerd gedurende de zomervakanties. Hierbij hebben we goed nagedacht over de fasering van de werkzaamheden, planning en proces waren de grootste uitdagingen. Met name op het gebied van brandveiligheid hebben we hier veel aandacht aan besteed. Terwijl de werkzaamheden werden verdeeld over twee zomervakanties moest de brandveiligheid in het gebouw namelijk ten alle tijden worden gewaarborgd.

De begane grond is verbouwd in de zomer van 2016 en 2017. In de zomer van 2016 is al het glas in de brandscheidingen vervangen, in verband met het aanwezige asbest. Tussen de zomervakanties van 2016 en 2017 is de vergunning voor de wijziging van de brandscheidingen aangevraagd. Vervolgens heeft in de zomer van 2017 de verbouwing plaatsgevonden waarbij de brandcompartimentering is gewijzigd.

Door de gefaseerde uitvoering heeft er veel overleg met de brandweer plaatsgevonden om er voor te zorgen dat het gebouw gedurende de verschillende verbouwingen en tussen de verbouwingen door brandveilig is gebleven.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken