ZRi

Amsterdam Proton Therapy Center - Amsterdam

  • Amsterdam Proton Therapy Center/Afbeelding APTC (Bron - ProNova).jpg

Opdrachtgever

Amsterdam Proton Therapy Center

Diensten

Aanbesteden-Contracteren, Bouwmanagement
Aanbestedingsbegeleiding, Contracteringsstrategie, Projectmanagement

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.000 m2 bvo

Periode

2015 - 2016

Medewerkers

Het Amsterdam Medisch Centrum (AMC), de Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) en het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) nemen samen het initiatief om het Amsterdam Proton Therapy Center te realiseren. Dit centrum wordt gebouwd op het terrein van het AVL en huisvest een nieuwe vorm van oncologische behandeling, die nauwkeuriger en effectiever is dan vroegere methoden. Deze protonentherapie vergt een zeer complexe installatie die veel straling uitzendt. Dat leidt tot een interessante bouwkundige opgave.

Als projectmanager begeleidde ZRi het ontwerpproces. Zo zorgden wij voor afstemming tussen de leverancier van de protoneninstallatie en de ontwerpende partijen. Wij ondersteunden de bouwdirectie en coördineerden de werkzaamheden van de verschillende werkgroepen, die onder meer bouwkunde, techniek en onderhoud behandelden. Verder bereidden wij de vergunningsaanvraag voor. Ook begeleidde ZRi de aanbesteding van de Engineer & Build opdracht.

In april 2017 is dit nieuwbouwplan door de 3 partijen stopgezet omdat er al drie andere plannen voor zulke centra in ontwikkeling waren. Zij willen afwachten in hoeverre die de vraag naar deze vorm van kankerbestraling aankunnen.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken