ZRi

Clusius College Hoorn

  • Clusius College Hoorn/Clusius Hoorn.jpg
  • Clusius College Hoorn/Clusius Hoorn 1.jpg
  • Clusius College Hoorn/Clusius Hoorn 2.jpg
  • Clusius College Hoorn/Clusius Hoorn 3.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 9.000 m2 bvo

Periode

2018 - heden

Medewerkers

Het Clusius College gaat groen!

Het huidige gebouw van het Clusius College in Hoorn wordt gerenoveerd en uitgebreid. Het Clusius College is een organisatie die zijn leerlingen en studenten interesseert voor duurzaamheid, leefomgeving, voedsel en natuur: bewust zijn, doen en ervaren. De leerlingen en studenten hebben actief meegedacht met het ontwerp, de plattegronden, type meubels en materiaalgebruik. Van een smoothie-bar tot aan een zitzak, de creatieve ideeën bleven stromen.

De duurzaamheidsambitie van de school past erg goed bij de visie en werkzaamheden van ZRi en wij helpen de school dan ook graag bij de invulling van hun duurzaamheidsambitie. We zijn aan de slag gegaan met de gebouwaspecten die de duurzaamheid van het gebouw bevorderen, zoals het bouwen in hout. Met onze deskundigheid en vaardigheid hebben wij advies gegeven over de ventilatie, daglichttoetreding, akoestiek, brandveiligheid en de nieuwe BENG.

Projectleider Anika verteld over de werkzaamheden: “Wij zijn enthousiast begonnen om invulling te geven aan het akoestische ontwerp, het brandveiligheidsconcept en de BENG-berekening. Inmiddels hebben wij de VO-fase afgerond en is een aannemer betrokken, waarmee het project verder als bouwteam wordt uitgevoerd. Het interessante hieraan is dat we gebruik kunnen maken van zowel de adviseurs als de aannemer om het project tot een succes te maken”

De betrokken partijen zijn RoosRos architecten | Installatieadviseur Feniks | Constructeur SWINN | Projectmanagement BOAG.

Beeld: RoosRos architecten 

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken