ZRi

De Boemerang Utrecht

  • De Boemerang Utrecht/EVA_Boemerang_12.jpg

Opdrachtgever

Sticiting PCOU Willibrord

Architect

EVA Architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 1.475 m2 bvo

Periode

2020 - 2022

Medewerkers

Voor basisschool De Boemerang in Utrecht is in opdracht van de Stichting PCOU Willibrord, (PCOU Willibrord, tezamen met de Willibrord Stichting de bestaande school gesloopt en is er een nieuw schoolgebouw neergezet, midden in het hart van de wijk Ondiep. Het hart van de school wordt gevormd door het Boemerangcafé, waar algemene activiteiten voor de school en de buurt georganiseerd worden. Het gebouw is heel mooi geworden met een metselwerkgevel richting de straat en een houten gevel richting het groene speelterrein.

Geluiduitstraling
Omdat de school in een woonwijk staat is de geluiduitstraling naar de omgeving een belangrijk aandachtspunt. Daarom heeft ZRi advies gegeven over de positie en geluidafscherming van de warmtepomp. De warmtepomp is zodanig gepositioneerd en afgeschermd dat deze nagenoeg niet zichtbaar is én dat de omwonenden geen geluidhinder zullen ervaren. Ook is onder andere aandacht besteed aan de akoestiek in en rondom het Boemerangcafé. Bij de oplevering hebben we geluidmetingen uitgevoerd om te controleren of alles ook echt klopt; en dat is het geval. Tot slot heeft ZRi geadviseerd over de brandveiligheid.

In samenwerking met EVA architecten, installatie-adviseur Vintis, constructeur Alferink van Schieveen ingenieursbureau, projectmanager Draaijer en aannemer BM van Houwelingen.

Afbeelding: P.F. Visual

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken