ZRi

European Medicines Agency - EMA

  • European Medicines Agency/rvb-ema-adam-foto-corne_-bastiaansen-cbf9458hr-1920.jpg
  • European Medicines Agency/s.jpg
  • European Medicines Agency/ema_green-wall_151019_ra651_rob-acket.jpg
  • European Medicines Agency/ema_conference-room-xl_151019_ra660_rob-acket.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 39.000 m2 bvo

Periode

2018 - 2020

Medewerkers

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een nieuw kantoorgebouw met conferentiecentrum voor de European Medicines Agency (EMA) gerealiseerd aan de Domenico Scarlattilaan op de Amsterdamse Zuidas. Het betreft een gebouw met een totale hoogte van maar liefst 81 meter en negentien verdiepingen. Het gebouw is in gebruik als kantoor, maar omvat ook grote vergader- en conferentieruimtes, restaurantfaciliteiten en lounges. De nieuwe huisvesting biedt ongeveer 1800 medewerkers werkplekken. Jaarlijks ontvangt EMA ongeveer 36.000 bezoekers en zijn er 500 à 600 internationale vergaderingen. Daarom heeft het gebouw ook vergader- en congresvoorzieningen met vertaalboxen.
ZRi gaf advies op het gebied van brandveiligheid en akoestiek.

Grootste uitdaging voor ZRi
De opdrachtgever voor de bouw is Engelstalig en georiënteerd op veiligheidseisen in het buitenland, die zeer hoog zijn. Het voldoen aan de veiligheidseisen in het ontruimingsplan van dit mooie hoge complexe gebouw met al haar medewerkers en enorm hoge aantal bezoekers was voor ons de grootste uitdaging.

Het gebouw is volledig voorzien van een sprinklerinstallatie en heeft een indrukwekkend hoog atrium, met daarin de hoogste groenwand van Europa. Een bijzonderheid aan dit project is de zeer snelle bouwtijd van maar anderhalf jaar.

Wat hebben we gedaan?
Wij hebben EMA als gebruiker geadviseerd op het gebied van brandveiligheid en akoestiek bij de realisatie van ontwerp en uitvoering. En in de gebruiksfase hebben we controles uitgevoerd, met soms advies voor correcties in de brandveiligheid of akoestiek. “Een bijzonder project door de grote uitdaging in het korte tijdsbestek. Ik kijk met plezier terug op de samenwerking en ben trots op het resultaat.” Aldus Koos Melse, adviseur bouwfysica.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken