ZRi

Hotel Ammonite - Amsterdam

  • Hotel Ammonite Amsterdam/Hotel Ammonite Amsterdam 1.jpg
  • Hotel Ammonite Amsterdam/Hotel Ammonite Amsterdam 3.jpg
  • Hotel Ammonite Amsterdam/Hotel Ammonite Amsterdam 4.jpg

Opdrachtgever

Beheersmaatschappij Amstelveen B.V.

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 11.000 m2 bvo

Periode

2018 - 2018

Medewerkers

Aan de Professor W.H. Keesomlaan 14 te Amstelveen is een leegstaand kantoorgebouw van 11.000 m2 getransformeerd tot een hotel met meer dan 200 kamers, suites en long-stay appartementen. In een bouwtijd van ongeveer een jaar is het gehele gebouw inwendig volledig ontmanteld, zodat alleen de hoofdstructuur is behouden. Daarna zijn nieuwe installaties aangelegd en is de kamerindeling en de inrichting gerealiseerd. Op de begane grond is een restaurant gerealiseerd.

ZRi heeft in dit project advies uitgebracht over de brandveiligheid van het nieuwe hotel. De brandcompartimenten en vluchtroutes zijn vastgelegd, evenals de brandveiligheidsinstallaties.De brandveiligheidsrapportage voor de aanvraag omgevingsvergunning is opgesteld. Ook heeft ZRi ten behoeve van de gebruiksvergunning in overleg met de hotelorganisatie een ontruimingsplan opgesteld.

Het project is een goed voorbeeld van een geslaagde transformatie van een leegstaand kantoorgebouw naar hotel. Hierdoor wordt op een doeltreffende manier de leegstand van kantoren verminderd en de grote vraag naar hotelkamers ingevuld!

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken