ZRi

KC Hoflandcomplex Mijdrecht

  • KC Hoflandcomplex Mijdrecht/2024 3D 01.jpg
  • KC Hoflandcomplex Mijdrecht/2024 3D 02.jpg
  • KC Hoflandcomplex Mijdrecht/2024 3D 03.jpg

Opdrachtgever

HEVO

Architect

Studio 110

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid, Duurzaamheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 2.368 m2 bvo

Periode

2020 - heden

“Twee unieke scholen en één kinderopvangorganisatie bieden uitdagend onderwijs en opvang in een betekenisvolle context”

De gemeente de Ronde Venen heeft besloten nieuwbouw te realiseren voor de basisscholen OBS De Eendracht en RKBS Hofland en de daarin aanwezige kinderopvang. Op de locatie van het Hoflandcomplex in Mijdrecht wordt een nieuwe voorziening gerealiseerd voor beide basisscholen en kinderopvang Kind & Co.

Vertaling naar het gebouw
Het gebouw moet natuurlijk passen bij de wijze waarop opvang en onderwijs gegeven wordt. Wij hebben de scholen en opvang mogen adviseren op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De VO-fase is bijna afgerond en in deze fase hebben we als ontwerpteam al veel werk verzet. Bijzonder aan het gebouw is dat het een rond gebouw is en moet voldoen aan ENG. De ronde vorm is natuurlijk energetisch heel gunstig, maar biedt de nodige uitdaging op andere vakgebieden. In deze fase lag was voor ons de grootste uitdaging om het brandveiligheidsconcept optimaal te kunnen ontwerpen. Hiervoor hebben we met de architect samengewerkt en zodoende de open structuur van het gebouw kunnen behouden. Het resultaat wordt een veilig gebouw met een logische compartimentering.

In samenwerking met Studio 110 architectuur, Pieters bouwtechniek, Huisman en van Muijen installatieadviseurs en HEVO projectmanagement

Beeld: Studio 110 architectuur

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken