ZRi

Leonardo Royal Hotel Amsterdam

  • Leonardo Royal Hotel Amsterdam/Leonardo Royal Hotel Adam.docx.jpg

Opdrachtgever

Adriaan van Erk Groep

Architect

Saarberg van de Scheer en partners

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 30.000 m2 bvo

Periode

2012 - 2019

Medewerkers

Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, gelegen in het Amstelkwartier, is een project waar ZRi sinds 2012 bij betrokken is geweest. In het hotel zijn circa 500 kamers gesitueerd, een restaurant, een ballroomzaal, fitness, conferentiezalen en een parkeergarage. Het hotel ligt op het bedrijventerrein Overamstel.  

ZRi heeft in opdracht van Adriaan van Erk te Amsterdam advieswerkzaamheden uitgevoerd voor verschillende aspecten, waaronder brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek.  

Slavenburg, gespecialiseerd in hotelbouw en onderdeel van de Adriaan van Erk Groep, heeft in samenwerking met ZRi het hotel (met maar liefst 18 verdiepingen) in 2018 opgeleverd. De ontwerpende partijen bestaat uit, JVZ ingenieurs als constructeur, Hiensch engineering als installatieadviseur en Saarberg van de Scheer & partners als architect.

Uitdagend binnen dit project waren de akoestische voorzieningen die getroffen moesten worden. Er zijn bijvoorbeeld twee hotelkamers aanwezig die direct grenzen aan de conferentiezalen. Bij een hoog geluidsniveau in de conferentiezalen is het niet wenselijk dat geluid hoorbaar is in deze hotelkamers. Om dit te voorkomen hebben we voorzieningen opgenomen, zoals bijvoorbeeld voorzetwanden in de hotelkamers. Daarnaast was ook de akoestiek in de conferentiezalen van belang. Hiervoor hebben we de nodige berekeningen gemaakt en advies gegeven over het optimale oppervlak aan absorptiemateriaal.  

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken