ZRi

Brede school De Zeewinde & De Merel - Rockanje

  • Brede school Rockanje/KatjaEffting_noahh_rock_020.jpg
  • Brede school Rockanje/KatjaEffting_noahh_rock_008.jpg
  • Brede school Rockanje/KatjaEffting_noahh_rock_025.jpg
  • Brede school Rockanje/KatjaEffting_noahh_rock_042.jpg

De brede school Rockanje is bedoeld als de kern van het dorp, waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Het gebouw wordt gebruikt voor het geven van onderwijs, biedt huisvesting aan de plaatselijke bibliotheek, de muziekvereniging oefent hier wekelijks en de sportverenigingen van Rockanje maken gebruik van één van de twee sportzalen in het gebouw. De complexiteit van het programma ligt bij dit project bij het samenbrengen van de wensen van al deze verschillende gebruikers in één gebouw, omdat de verschillende gebruikers gebruik maken van dezelfde ruimten. Een goede inventarisatie van de wensen van deze gebruikers vraagt om voldoende overleg, wat weer vraagt om flexibiliteit van de gebruikers en ook van de ontwerpende partijen.

ZRi is gevraagd een technisch Programma van Eisen op te stellen voor bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. We hebben hierin samen gewerkt met Klictet (installatieadviseur). Dit heeft een intensieve samenwerking opgeleverd, omdat de vakgebieden bouwfysica en installatieadvies nauw met elkaar verbonden zijn.

Wij ontwerpen tegenwoordig geen gebouwen meer die niet ‘duurzaam’ zijn. Een duurzaam gebouw moet een comfortabel gebouw zijn. Dit comfort vertaalt zich naar een gebouw met een goed binnenklimaat en een prettig akoestisch klimaat, waardoor een gebouw ontstaat waarin men prettig kan verblijven.

 

Fotograaf: Katja Effting

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken