ZRi

Parkeergarage Medisch Centrum Slotervaart Amsterdam

  • Parkeergarage Medisch Centrum Slotervaart/MCS - Stichting Medisch Centrum Slotervaart, parkeergarage.jpg

Opdrachtgever

Stichting Medisch centrum Slotervaart

Diensten

Aanbesteden-Contracteren
Aanbestedingsbegeleiding, Aanbestedingsstrategie, Programma van eisen

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 3.200 m2 bvo

Periode

2012 - 2015

Medewerkers

Stichting Medisch Centrum Slotervaart (MSC) verzorgt het parkeren in De Plantijn, een zorgdistrict in Amsterdam waar bekende zorg- en onderzoeksinstellingen zijn gevestigd, zoals het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), Sanquin, Hof van Sloten en het Centrum voor Zorg Slotervaart, het voormalig Slotervaart Ziekenhuis. Het gaat daarbij om parkeervoorzieningen voor personeel, patiënten en bezoekers.

Nieuwe parkeergarage
Op een centrale plek in het Plantijngebied is een nieuwe parkeergarage gebouwd, in twee fasen van elk ruim 1.000 parkeerplaatsen. Die fasering was nodig omdat de parkeergarage is gebouwd op het toenmalige parkeerterrein, wat niet geheel buiten bedrijf gesteld kon worden.

Advies ZRi
Voor de bouw van de parkeergarage is op advies van ZRi voor een Design & Build-contract (UAV-GC 2005) gekozen. Dat betekent dat de opdrachtnemer het ontwerp maakt én verantwoordelijk is voor de uitvoering. Dat is een contractvorm die bij uitstek geschikt is voor parkeergarages. Het maakt het namelijk mogelijk dat de diverse specialisten op dat gebied hun eigen systeem kunnen toepassen.

Voor de Design & Build-opdracht heeft ZRi het programma van eisen opgesteld en vervolgens de aanbesteding van de Design & Build-opdracht begeleid.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken