ZRi

Prisma College Arnhem

  • Prisma College Arnhem/Prisma Hegeman.png

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.000 m2 bvo

Periode

2020 - heden

Nieuw | Inspirerend | Gezond | Ecologisch | Duurzaam

De kernwoorden van het nieuwe Prisma College in Arnhem. Maar hoe begon het allemaal? In 2018 besloot de gemeente voor 30 miljoen te investeren in speciaal onderwijs in Arnhem. Op vier locaties in Arnhem ging de huisvesting van het speciaal onderwijs flink op de schop, waaronder de huisvesting voor het Prisma College. In de wijk Heijenoord krijgt het Prisma College een nieuw schoolgebouw. Op deze school wordt onderwijs aangeboden aan jongeren van 12 tot en met 18 jaar met beperkte cognitieve mogelijkheden. Bijzonder in het gebouw is de loopbrug die door de hal loopt en die de eerste verdieping met de begane grond verbindt. Zo kunnen ook leerlingen die in een rolstoel zitten zich zelfstandig, zonder gebruik te hoeven maken van de lift, verplaatsen door het gebouw.

ZRi heeft veel projecten in het onderwijs mogen begeleiden, ook in het speciaal onderwijs. De opdracht voor bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid en brandveiligheid advies voor het Prisma College was ons dan ook op het lijf geschreven. Maar zoals in elk project, bracht ook dit project de nodige uitdagingen met zich mee. Deze uitdagingen lagen bij dit project vooral in de centrale hal. Hier hebben wij gezorgd voor een goede akoestiek en we hebben hierin, in samenwerking met architect en aannemer, in creatieve oplossingen gedacht. Denk hierbij aan speciale geluidsisolerende wanden tegen horizontale geluidoverdracht maar ook speciale plafonds en vloeren tegen verticale geluidoverdracht. ZRi beschikt over veel technische kennis en dit stelt ons in staat om in oplossingen te denken waarmee het optimale gebouw kan worden gerealiseerd.

De betrokken partijen zijn Hegeman Bouw en Infra | Wiersema architecten | De Groot installatiegroep | M3V Advies en Management aanbestedingsmanagers

Benieuwd hoe het gebouw eruit komt te zien? Bekijk de video voor een impressie.

Beeld en video: Hegeman Bouw en Infra

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken