ZRi

Nieuw gebouw voor BWRI in Sappemeer

  • BWRI Sappemeer/BWRI_DO_A.jpg
  • BWRI Sappemeer/BWRI_DO_B.jpg
  • BWRI Sappemeer/BWRI_DO_C.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 6.000 m2 bvo

Periode

2022 - heden

Medewerkers

BWRI, het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen van de gemeente Midden-Groningen, verhuist in 2025 naar een duurzaam onderkomen in Sappemeer. De nieuwbouw (6.000 m2) aan de Molenraai 1 vervangt drie oude locaties en biedt straks onderdak aan 400 medewerkers, inclusief 250 mensen van het Werkbedrijf.

De nieuwbouw valt samen met de transformatie van de klassieke sociale werkvoorziening naar een ontwikkelbedrijf, waar een bredere groep zich kan voorbereiden op een betaalde baan op de gewone arbeidsmarkt of in een beschermde omgeving. Die omvorming van BWRI is onderdeel van het Nationaal Programma Groningen om wonen en werken in Midden-Groningen duurzaam te verbeteren.

Duurzaamheidsambities
Naast het realiseren van een efficiënt en compact gebouw, waren er ook andere duurzaamheidsambities. Het gebouw is namelijk energieneutraal ontworpen en een groot deel van de stalen spanten en betonnen vloeren van het oude gebouw wordt hergebruikt. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in een houten constructie van houten kolommen, liggers en houten kanaalplaatvloeren. De gevels worden robuust uitgevoerd in baksteen voor een zo onderhoudsvrije mogelijke gevel.

De nieuwbouw, een tijdloos ontwerp waar de medewerkers een moderne, eigentijdse werkplek vinden, is een gezamenlijk project van architectenbureau De Zwarte Hond, Sax Architecten (ontwerp interieur), Sweco (constructeur) en Vintis (installatieadviseurs).
ZRi adviseert over akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken