ZRi

Stadskantoor Leyweg - Den Haag

  • Stadskantoor Leyweg - Den Haag/Standkantoor Leyweg - Den Haag 2.jpg
  • Stadskantoor Leyweg - Den Haag/Stadskantoor Leyweg - Den Haag 3.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 32.000 m2 bvo

Periode

2005 - 2011

Medewerkers

ZRi is betrokken geweest bij de nieuwbouw van het stadskantoor aan de Haagse Leyweg. Als adviseur en lid van het ontwerpteam heeft ZRi advies uitgebracht over bouwfysica en akoestiek, duurzaamheid en brandveiligheid. Daarbij hebben wij het bouwfysisch programma van eisen opgesteld. De verschillende ontwerpvoorstellen van architect, ZRi en overige adviseurs zijn op elkaar afgestemd, waardoor een optimaal ontwerp is ontstaan.

Het ontwerp bood een aantal interessante opdrachten. Zo ligt er een smal en hoog atrium in het hart van het gebouw. Wij hebben er samen met de architect voor gezorgd dat daglicht ook onderin het atrium kan komen. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van lichtgekleurde (glas)vlakken, die door middel van diffuse reflectie daglicht naar lager gelegen ruimten transporteren. Daarnaast kent het gebouw een unieke draagconstructie; wij hebben geadviseerd over de mogelijkheden om te voorkomen dat de constructie bij brand verzwakt. Andere voorbeelden van onze adviezen betreffen betonkernactivering, warmteweerstand en gebruiksflexibiliteit, om bij te dragen aan de duurzaamheid van het gebouw.

Daarnaast hebben we het brandveiligheidsconcept opgesteld, rookafvoer-berekeningen gedaan en samengewerkt met architect en installatieadviseur om een optimale ruimte-akoestiek tot stand te brengen.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken