ZRi

Zweedse kerk - Rotterdam

  • Zweedse kerk - Rotterdam/Zweedse kerk - Rotterdam (beeld ZRi) 1.jpg
  • Zweedse kerk - Rotterdam/Zweedse kerk - Rotterdam (beeld ZRi) 2.jpg
  • Zweedse kerk - Rotterdam/Zweedse kerk - Rotterdam (beeld ZRi) 3.jpg
  • Zweedse kerk - Rotterdam/Zweedse kerk - Rotterdam (beeld ZRi) 4.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 1.500 m2 bvo

Periode

2007 - 2017

Medewerkers

Het gebouw aan de Parklaan 5 in Rotterdam is oorspronkelijk (in 1925) als woonhuis gebouwd en is sinds 1947 eigendom van de Zweedse kerk. Het gebouw heeft zes bouwlagen en bevat onder andere bijeenkomst-, kantoor- en woonfuncties. Sinds 2009 is het gebouw een gemeentelijk monument.

In 2007 zijn wij benaderd door het Zweedse vastgoedbedrijf voor de complete project-begeleiding van de noodzakelijke renovaties en het onderhoud. Deze renovaties zijn in de periode 2007-2016 in drie fasen uitgevoerd, waarbij het gebouw in brede zin is opgewaardeerd. De werkzaamheden betroffen onder andere de verbetering van de brandveiligheid, modernisering van de E- en W-installaties, verbeteren van de energetische prestatie (o.a. na-isolatie), het gevel- en dakonderhoud, de vernieuwing van inbouwpakketten (o.a. keukens en badkamers) en het herstel van monumentale bouwdelen.

ZRi heeft voor de Zweedse kerk de complete projectbegeleiding verzorgd, bestaande uit de projectvoorbereiding, de aanbesteding en de directievoering gedurende de uitvoering.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken