ZRi

Campus aan de Lanen

  • Campus aan de lanen/Campus aan de Lanen 1.png
  • Campus aan de lanen/Campus aan de Lanen.png
  • Campus aan de lanen/Campus aan de Lanen 3.png
  • Campus aan de lanen/Campus aan de Lanen 2.png

Opdrachtgever

Klictet

Architect

Paul de Ruiter Architects

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.000 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

 Campus aan de Lanen is een nieuw integraal kindcentrum in Rosmalen. In het nieuwe gebouw wordt een school van de Stichting Signum en een kinderdagverblijf gehuisvest. Het gebouw komt te liggen in het park tussen de nieuwbouwbuurten ‘Tuinenrijk’ en ‘De Vesting’. Het omvat circa 4.000 m² met daarin een basisschool (voor 500 leerlingen), een kinderdagopvang, een buitenschoolse opvang en een gymzaal. De nieuwe school biedt onderwijs aan circa 500 leerlingen en gebruikt hiervoor een vernieuwend leerconcept. Hierbij delen een aantal klassen met elkaar een groot lokaal.
ZRi heeft gedurende het ontwerpproces advies gegeven op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

In het gebouw is een grote centrale hal waar een vide de begane grond en eerste verdieping met elkaar verbindt. Rondom de vide bevinden zich op de eerste verdieping nog enkele open leergebieden. Dit zorgde voor een leuke uitdaging op het gebied van akoestiek en brandveiligheid. Om geluidoverdracht van de centrale hal naar de open leergebieden te beperken, is geluidabsorptie toegepast op onder andere de vloerranden en de tribunetrap en zijn de balustrades gesloten uitgevoerd. Door het grote oppervlak van de centraal gelegen hal moest er goed worden gekeken naar de brandcompartimentering en ontvluchting van het gebouw. Dankzij de twee afgesloten trappen en de helling aan de zijkant van het gebouw kan er overal in twee richtingen naar buiten worden gevlucht. 

Campus aan De Lanen wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Ook wordt het een ‘Frisse School’. Dat betekent een prettig binnenklimaat, wat ten goede komt aan de gezondheid, leerprestaties en het functioneren van de leerlingen en leraren.
De bouw begint in oktober 2020 en duurt naar verwachting één jaar. De opening van het nieuwe pand staat gepland voor eind 2021.

De bouw is in handen van bouwkundig aannemer BMV en installateur Schrijvers technische Installaties. Het gebouw is ontworpen door architect Paul de Ruiter Architecten.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken