ZRi

European Patent Office - Rijswijk

  • European Patent Office - Rijswijk/European Patent Office - Rijswijk (beeld Ateliers Jean Nouvel) 1.jpg
  • European Patent Office - Rijswijk/European Patent Office - Rijswijk (beeld Ateliers Jean Nouvel) 2.jpg
  • European Patent Office - Rijswijk/European Patent Office - Rijswijk (beeld Ateliers Jean Nouvel) 3.jpg
  • European Patent Office - Rijswijk/European Patent Office - Rijswijk (beeld Ateliers Jean Nouvel) 4.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 80.000 m2 bvo

Periode

2013 - 2018

Medewerkers

De nieuwbouw van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk is met een lengte van 150 meter en een hoogte van 110 meter één van de grootste nieuwbouwprojecten in Nederland. Het kantoorgebouw met de dubbele glazen gevel en de indrukwekkende staalconstructie is goed te zien vanaf de A4. De staalconstructie is voorzien van holle installatievloeren (Slimline) en de gevel bestaat uit een thermisch geïsoleerde vliesgevel en een tweede huidgevel met enkelvoudige glazen panelen en open voegen. Het gebouw wordt als Design & Build-project uitgevoerd door een consortium onder leiding van TBI en is ontworpen door Ateliers Jean Nouvel te Parijs.

ZRi is binnen het EPO Contract Management Team verantwoordelijk voor de disciplines bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. In het ontwerp is veel aandacht voor daglichttoetreding, akoestiek (vanwege de nabijgelegen snelweg) en windhinder. Daarbij heeft brandveiligheid topprioriteit, onder meer vanwege de gebouwhoogte en de staalconstructie.

Voor het contractmanagement van de ontwerpfase en de uitvoeringsfase wordt de methode van systeemgerichte contractbeheersing gebruikt. Met deze methode controleert het team of de eisen uit het contract worden nagekomen, de beloofde kwaliteit wordt geleverd en de risico’s worden beheerst.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken