ZRi

Ibis Styles Rotterdam Ahoy

  • dji_fly_20230224_092444_381_1677227119858_photo_optimized.JPG
  • dji_fly_20230224_092758_384_1677227313761_photo_optimized.JPG

Projectsoort

Projectgrootte

circa 10.400 m2 bvo

Aantal

1

Periode

2020 - 2023

Medewerkers

Het nieuwe hotel Ibis Styles Rotterdam Ahoy van Accor ligt, zoals de naam doet vermoeden, naast Rotterdam Ahoy. Het gebouw biedt plaats aan 250 hotelkamers, een lounge, restaurant en fitness. Foruminvest ontwikkelt het hotel voor Accor.

ZRi als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid
In opdracht van Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep (BOBgroep), die in opdracht van Foruminvest het hotel bouwt, heeft ZRi advies gegeven over bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid.
Eén van de uitdagingen van dit project was voor ons de uitgebreide lijst met ‘Brand Standards’. Dat zijn de standaardeisen van Accor voor een Ibis-hotel. De ‘Brand Standard’ bevat verschillende eisen, onder meer op het gebied van brandveiligheid en akoestiek. Die eisen zijn op sommige punten strenger dan het Bouwbesluit, terwijl op een aantal andere punten het Bouwbesluiteisen strenger is.
We hebben in goed overleg met het bevoegd gezag en Accor bepaald, welke wij zouden hanteren. Hiermee hebben wij gezorgd voor een gebouw dat voldoet aan de internationale standaard, de wensen van Accor en instemming van bevoegd gezag..

Brand Standards versus Nederlandse bouw- en ontwerpmethodiek
Op het gebied van akoestiek is in de ‘Brand Standards’ veel gebruik gemaakt van buitenlandse normen en richtlijnen. In overleg met Accor hebben we met oog voor de beoogde kwaliteit een uitwerking gekozen die past bij de Nederlandse bouw -en ontwerpmethodiek. Zo is voor de bepaling van de geluidbelasting op de gevel een akoestisch onderzoek uitgevoerd met een simulatiemodel, zoals in Nederland vaak gebeurt. Dat levert nauwkeurigere resultaten op en is efficiënter dan de methode die in de ‘Brand Standards’ omschreven was, namelijk het 24 uur lang uitvoeren van een geluidmeting op de locatie.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken