ZRi

IKC Geldermalsen

  • IKC Geldermalsen/22019_impressie_exterieur-01-logo_20230901 klein formaat.jpg
  • IKC Geldermalsen/22019_impressie_exterieur-02-logo_20230901 klein formaat.jpg

Projectsoort

Projectgrootte

circa 3.890 m2 bvo

Periode

2022 - heden

Medewerkers

OBS Jan Harmenshof (Fluvium Openbaar Onderwijs) en de CBS Oranje Naussauschool (CPOB) hebben samen besloten nieuwbouw te realiseren voor het Integraal Kindcentrum (IKC) Geldermalsen. Naast de scholen wordt kinderopvang Chapeau Kinderwerk met vier dagopvanggroepen en buitenschoolse opvang in het IKC gehuisvest. Ook is een gymzaal onderdeel van het gebouw.

Duurzaamheid en binnenklimaat
Er is een hoog ambitieniveau voor de duurzaamheid. Het IKC wordt energieneutraal van de nieuwbouw, namelijk ENG in plaats van BENG. Wij adviseren over duurzaamheid in de breedste zin van het woord: naast een energiezuinig en circulair gebouw, vinden wij dat een duurzaam gebouw ook een comfortabel gebouw met een goed binnenklimaat moet zijn. Dit vertaalt zich onder andere in goede ventilatie, veel daglicht en het gebruik van natuurlijke materialen. Dit komt ook de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Een opgave waarmee wij veel ervaring hebben en ons uiteraard voor inzetten! Zo realiseren we een kwalitatief goed en comfortabel gebouw.

ZRi geeft advies voor bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid.

In samenwerking met de gemeente West Betuwe, OBS Jan Harmenshof, CBS Oranje Nassau, Chapeau Kinderwerk, ARCHITECTENZAAK., Klictet, Van de Laar en HEVO.

Beeldmateriaal: ARCHITECTENZAAK..

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken