ZRi

Brede school Gorinchem

  • Brede school Gorinchem/ext_entree1.jpg
  • Brede school Gorinchem/ext_entree3.jpg
  • Brede school Gorinchem/ext_speel2.jpg
  • Brede school Gorinchem/ext_totaal_entree1.jpg

Opdrachtgever

ICS Adviseurs

Architect

Frencken Scholl Architecten

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 4.200 m2 bvo

Periode

2019 - heden

Medewerkers

In de nieuwe wijk Hoog Dalem in Gorinchem wordt een Brede School gebouwd. Het gebouw biedt, naast het geven van basisonderwijs, ook ruimte aan een kinderdagverblijf en een buurtcentrum. De sporthal is met een loopbrug verbonden aan het schoolgebouw en wordt door de school en diverse sportverenigingen gebruikt. Hiermee vormt het gebouw een multifunctioneel centrum voor de buurt.

Het ontwerp heeft een open karakter, waarbij de verschillende gebruiksfuncties vloeiend in elkaar over lopen. Aan ZRi de taak om dit mogelijk te maken zonder concessies te doen bij de akoestiek en brandveiligheid. Met name bij de centrale hal met vide, waarin ook de ontmoetings- en pauzeruimte van het personeel is gesitueerd, was een uitdaging wat dat betreft. Door het slim aanbrengen van absorptie is de nagalmtijd optimaal en het open karakter van de ruimte behouden. De brandcompartimentering hebben wij zo ontworpen dat deze aansluit op het gebruik van het gebouw en hinderlijke brandscheidingen zijn voorkomen.

Gorinchem telt in totaal vier brede scholen: Merweplein, Lingeplein, Schuttersplein en Gildenplein. Met de realisatie van Dalemplein in 2021 voegt Gorinchem een vijfde school toe aan het rijtje.
In opdracht van ICS Adviseurs en in samenwerking met Frenken Scholl architecten, Klictet installateur en adviesbureau Brekelmans als constructeur zal ZRi dit mooie project realiseren.

Beeldmateriaal: Frenken Scholl architecten

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken