ZRi

Kentalis - Akoestische maatregelen ondersteunen communicatie en gehooronderzoek

  • Kentalis Akoestische maatregelen/2023-03-09 12.07.06 foto voor site.jpg
  • Kentalis Akoestische maatregelen/2023-02-21 10.24.00 voor site.jpg

Opdrachtgever

Koninklijke Kentalis

Architect

Diverse

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Brandveiligheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Medewerkers

Koninklijke Kentalis is een organisatie op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen of communiceren. Om cliënten dicht bij huis hulp te kunnen bieden, beschikt Kentalis over zorglocaties, scholen en audiologische centra door heel Nederland.

Voor de gebouwen van Kentalis is het uitermate belangrijk dat ze zodanig zijn ontworpen, dat de cliënten optimaal kunnen worden ondersteund. Visueel beperkte mensen worden onder meer geholpen door goed afgestemde lichtniveaus. Cliënten met een auditieve beperking zijn gebaat bij goede verstaanbaarheid. ZRi adviseerde Kentalis de afgelopen tijd over een verscheidenheid aan akoestische maatregelen bij de inrichting van onderwijsgebouwen en audiologische centra in opnieuw te ontwikkelen panden in Emmen, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven, Gestel en op twee locaties in Enschede.

Onze adviezen hebben onder meer betrekking op het tegengaan van contactgeluiden en het realiseren van een goede geluidisolatie op zo’n manier, dat cliënten en leerlingen hun ‘restgehoor’ goed kunnen benutten. We besteden bijzondere aandacht aan het ontwerp van installaties zozeer dat hinderlijke geluiden achterwege blijven. De cliënten van Kentalis zijn niet op de laatste plaats gebaat bij een optimale ruimtelijke akoestiek. Gebruik van geluiddichte audio-metrische cabines maakt het mogelijk goede gehoortesten af te nemen.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken