ZRi

De Loods, de Gooth, RTV, Muziekschool Ridderkerk en uitbreiding Gemini College Ridderkerk

  • De Loods, de Gooth, RTV, Muziekschool Ridderkerk en uitbreiding Gemini College Ridderkerk/01 Exterieur overzicht.jpg
  • De Loods, de Gooth, RTV, Muziekschool Ridderkerk en uitbreiding Gemini College Ridderkerk/02a Hoofdentree_nacht.jpg
  • De Loods, de Gooth, RTV, Muziekschool Ridderkerk en uitbreiding Gemini College Ridderkerk/04 Interieur centrale hal.jpg
  • De Loods, de Gooth, RTV, Muziekschool Ridderkerk en uitbreiding Gemini College Ridderkerk/06 Interieur Gemini College 2.jpg

Opdrachtgever

Gemeente Ridderkerk

Architect

DP6 Architectuurstudio

Diensten

Bouwfysica-Bouwtechniek
Akoestiek, Bouwfysica, Brandveiligheid, Duurzaamheid

Gebouwfunctie

Projectsoort

Projectgrootte

circa 3.930 m2 bvo

Periode

2022 - heden

Medewerkers

Evenementenlocatie en jongerensoos De Loods, poppodium De Gooth, RTV-Ridderkerk en Muziekschool Ridderkerk krijgen gezamenlijk een nieuw gebouw. Ze krijgen een plekje naast het nieuwe Gemini College, dat in november 2022 in gebruik is genomen. Het nieuwe gebouw dient ook als uitbreiding van het Gemini College.

Het nieuwe gebouw wordt een plek voor jong en oud. Dat wordt versterkt door de plek, in een groene campus en in de buurt van diverse sportfaciliteiten. Door de combinatie van functies en het gezamenlijk gebruik van ruimten ontstaat een meerwaarde, in ruimtegebruik en in de samenwerking tussen partijen. Alle partijen krijgen een eigen plek in het gebouw met een eigen ingang. Zo blijft de eigen identiteit van de organisaties behouden en is van buitenaf zichtbaar wie er in het gebouw te vinden zijn.

Uitdaging: geluidproduceerders en stilte ruimtes in één gebouw
Een evenementenlocatie en jongerensoos, poppodium, muziekschool én stille opnameruimtes voor de lokale Radio en TV omroep en klaslokalen in één gebouw, dat vraagt om een goede geluidisolatie! Daarom heeft ZRi in het voortraject al een haalbaarheidsstudie naar geluidisolatie en geluiduitstraling gedaan. Aan de hand van het advies van ZRi worden de ruimtes zo ontworpen dat de organisaties en de omgeving geen geluidhinder van elkaar ondervinden.

In samenwerking met Gemeente RidderkerkDP6 architectuurstudio, Vintis Installatieadviseurs, constructeur Pieters Bouwtechniek en projectmanager 4Building.

 

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken