KC Op Zee Noordwijk
Opdrachtgever
Architect
Diensten
Bouwmanagement
Aanbestedingsbegeleiding, Aanbestedingsstrategie, Contracteringsstrategie, Contractmanagement, Directievoering, Duurzaamheid, Programma van eisen, Projectmanagement
Gebouwfunctie
Projectsoort
Projectgrootte
circa 1.880 m2 bvo
Periode
2022 - heden
Medewerkers
Natuur-inclusieve fusieschool in Noordwijk
In de loop van schooljaar 2023-2024 nemen de leerlingen van de vroegere christelijke basisscholen Zeehonk en Wakersduin in Noordwijk hun intrek in
KC Op Zee, een nieuw, duurzaam en natuur-inclusief schoolgebouw.
Op de locatie van de vroegere Wakersduin aan de Hoogwakersbosstraat wordt een brede school voor driehonderd kinderen van 0 tot 12 jaar gerealiseerd. De nieuwbouw biedt ook onderdak aan kinderdagverblijf Pinokkio. De nieuwe school is een plek voor leren, spelen, ontmoeten en samenwerking. In en om de school kunnen de kinderen leren van de omgeving. Bovendien vormt de school een baken in de wijk.
Bijna energie neutraal, natuur inclusief gebouw
Topos ontwierp in samenwerking met Unity Architects een bijna energie-neutraal, groen, natuur-inclusief schoolgebouw. Zo biedt het dak van de eerste verdieping plek aan een educatieve tuin. Het regenwater wordt geïnfiltreerd in de grond, waardoor de belasting van het riool afneemt. Insectenhotels en zwaluwkasten dragen bij aan de biodiversiteit in de buurt. En de plaatsing van zonnepanelen is zodanig, dat de leerlingen kunnen zien dat de elektriciteit die hun school gebruikt ter plekke wordt opgewekt.
ZRi als projectmanager en directievoerder
ZRi verzorgt het projectmanagement en de directievoering namens Sophia Scholen, het bestuur van de school. De gebruikers van de nieuwe school hebben nadrukkelijk bijgedragen aan het Programma van Eisen. Ook zijn ze betrokken bij de inrichting van de school en het ontwerp van het groene buitenterrein, inclusief de vormgeving van de speelplaatsen.
Tijdscapsule
De bouw door R. A. van Leeuwen Bouwbedrijf nam anderhalf jaar in beslag. Bij start bouw in 2022 mochten enkele leerlingen van de onderbouw een tijdscapsule met tekeningen en kunstwerkjes begraven. Het is de bedoeling dat de capsule een mooi tijdbeeld geeft, mocht hij ooit worden gevonden.
Wilt u meer weten over dit project?
Neem dan contact op met
Hans van Zanten