ZRi
Bouwfysica & Bouwtechniek

Duurzaamheid

Brede School Snijdelwijk - Boskoop 1.jpg

Wij zien een duurzaam gebouw als een gebouw met een beperkte energievraag, waarbij we de benodigde energie zoveel mogelijk op het eigen terrein opwekken. Het is ook een comfortabel en gezond gebouw dat wordt ontwikkeld met een blik op de toekomst en met duurzame materialen. Een duurzaam gebouw heeft veel voordelen voor zowel de gebruikers als de eigenaar: lagere energielasten, hoger comfort en bijvoorbeeld een hogere marktwaarde.

Wij kunnen u adviseren bij nieuwbouw en renovaties van gebouwen over duurzaam en energiebewust bouwen. Bijvoorbeeld bij het formuleren van de duurzaamheidsambitie in de definitiefase of het uitwerken en toetsen daarvan tijdens ontwerp en uitvoering. In de ontwerpfase ontwikkelen wij een integraal energieconcept waarmee de duurzaamheidsambitie wordt waargemaakt. Bij bestaande gebouwen voeren wij dergelijke advieswerkzaamheden uit: wij brengen gedetailleerd in beeld hoe duurzaam een gebouw is en wat de (on)mogelijkheden zijn om dit gebouw te verduurzamen.

Wanneer u een gebouw wilt dat duurzaam is, zijn er diverse duurzaamheidsmethodieken beschikbaar, zoals BREEAM en GPR-gebouw. Onze gecertificeerde experts en assessoren verzorgen de bijbehorende certificatietrajecten of inhoudelijk advies om aan te tonen dat er aan de eisen wordt voldaan.

Naast de duurzaamheidsmethodieken, die zorgen voor een integraal duurzaam gebouw, wordt er ook steeds energiezuiniger gebouwd. Hierbij wordt gesproken over nul-op-de-meter, BENG, EPC 0. Wij kennen deze termen goed en weten hoe u een gebouw realiseert die hieraan voldoet.

Terug naar Bouwfysica & Bouwtechniek >

PROJECTEN

Zoeken