ZRi

Bio-energiecentrale Strijp - Eindhoven

  • Bio-energiecentrale Strijp/Bio-energiecentrale Strijp 01.JPG
  • Bio-energiecentrale Strijp/Bio-energiecentrale Strijp 02.JPG
  • Bio-energiecentrale Strijp/Bio-energiecentrale Strijp 05 (Bron - Ton van de Meulenhof).JPG
  • Bio-energiecentrale Strijp/Bio-energiecentrale Strijp 03.JPG

Projectsoort

Projectgrootte

circa 500 m2 bvo

Periode

2014 - 2015

Medewerkers

Deze nieuwe bio-energiecentrale op het Eindhovense industrieterrein Strijp verbrandt houtsnippers uit de regio en wekt daarmee 100% duurzame energie op. De gegenereerde warmte en elektriciteit volstaat voor vele huishoudens en bedrijven in de omgeving. Mogelijk worden in de toekomst ook publieke gebouwen in het centrum van Eindhoven voorzien van energie door de bio-energiecentrale.

De centrale geeft met de nieuwbouw van deze bio-energiecentrale verdere invulling aan de duurzaamheidsambitie van de regio. Hiervoor heeft de gemeente Eindhoven al eerder bio-energiecentrales gerealiseerd. Net als bij deze bio-energiecentrales (Tongelreep, Meerhoven, Ottenbad) heeft ZRi de gemeente begeleid en geadviseerd.

Voor de bio-energiecentrale op Strijp heeft ZRi een haalbaarheidsstudie opgesteld en de business case samen met de gemeente afgestemd. ZRi treedt op als projectmanager bij het project en heeft daarbij de opdrachten aanbesteed voor ontwerp en realisatie van de bio-installatie. Ook heeft ZRi de gemeente begeleid bij de subsidieaanvraag (€20 mil.) en vergunningsaanvraag. Ten slotte heeft ZRi de gemeente ondersteund bij het opstellen van de warmteleveringsovereenkomst.

GERELATEERDE PROJECTEN

Legenda

Zoeken