ZRi

Afronding opdracht Hans van Zanten bij Middin

27 mei 2019

  • De Provenier Middin 3.jpg
  • De Provenier Middin 7.jpg
  • De Provenier Middin 6.jpg

De Provenier in Rotterdam. Fotograaf Marcel van der Burg

27 mei 2019

Met de komst van de nieuwe manager vastgoed van Middin, Barbara Schildkamp, op 1 maart jl. is een einde gekomen aan de interim opdracht van Hans van Zanten als manager huisvestingsprojecten. Gedurende 2 jaar heeft hij leiding gegeven aan de projectleiders huisvesting en aan de huisvestingsadviseurs.

In die periode is bij Middin hard gewerkt aan het huisvestingsbeleid en aan de ontwikkeling van de afdeling. Voor de regio’s waarin Middin werkzaam is, Haaglanden, Zuid-Holland midden en Rotterdam Rijnmond, zijn voor de huisvesting masterplannen vervaardigd. De eisen voor woonzorggebouwen zijn verder ontwikkeld, evenals de financiële instrumenten voor huisvesting.

De duurzaamheid van de nieuwe woonzorggebouwen komt onder andere tot uitdrukking in materiaalgebruik, in thermische isolatie en in aanpasbaarheid. De nieuwe gebouwen hebben geen gasaansluiting meer, zijn voorzien van warmtepompen voor verwarming en koeling en maken gebruik van bodemenergie. Uiteraard wordt LED-verlichting aangebracht en worden zonnecollectoren toegepast.

Recent is De Provenier in Rotterdam opgeleverd, een woonzorggebouw voor bijna 80 cliënten. KAW nam het ontwerp voor haar rekening. Het ontwerp sluit aan bij de omliggende gebouwen en maakt het bouwblok en gezicht van de singel waaraan het ligt, af. Er zijn meerdere projecten in voorbereiding, waarvan dit jaar van een aantal de bouw start.

De afgelopen 2 maanden heeft de overdracht van de huisvestingsportefeuille plaatsgevonden. We wensen Barbara Schildkamp veel succes in haar nieuwe functie.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken