ZRi

Amvest en Powerhouse Company winnen competitie Stationsplein Zuid

16 juni 2017

  • Stationsplein_Zuid_1.jpeg
  • Stationsplein Zuid 2.jpeg

Beelden: Powerhouse Company en Amvest

16 juni 2017

Op donderdag 15 mei 2017 heeft gemeente Eindhoven het winnende plan voor de her-ontwikkeling van Stationsplein Zuid bekend gemaakt. Het winnende plan is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company en ZUS (Zones Urbaines Sensible) in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Amvest en woningcorporatie Woonbedrijf.

District E bestaat uit drie torens tussen de 76 en 158 meter hoog, die naar beneden uitwaaieren. Circa een derde van het totaal vloeroppervlak is bestemd voor publieke en commerciële functies. Het diverse programma omvat onder andere een hotel, een expo-, debat- en ontmoetingscentrum, lobby’s, dakterrassen, winkeltjes, horeca en werk- en studeerplekken. Ook zullen circa 450 woningen gerealiseerd worden waarvan zo’n 20 procent sociale huurwoningen zijn.

Onder de gebouwen en het voorplein komt een parkeerkelder voor auto’s en fietsen. In de openbare ruimte is plek voor een grote diversiteit aan bomen en planten. District E biedt hiermee kansen voor een programma specifiek voor de stad Eindhoven en alle Eindhovenaren.

Bekijk voor meer informatie over het Stationsplein Zuid en het winnende plan de website van de gemeente Eindhoven.

ZRi is bij dit project betrokken geweest als adviseur voor de opzet en de proces-begeleiding van de ontwikkelcompetitie. Een taak die ZRi ook bij de herontwikkeling van het Koningin Julianaplein in Den Haag en de Merckt in Groningen toevertrouwd was. Kenmerkend voor de ontwikkelcompetitie is dat het gaat om de verkoop van grond, waarbij deelnemers worden beoordeeld op zowel de kwaliteiten van het te ontwikkelen plan als het grondbod.

Bent u nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken