ZRi

Architect bekend voor Brede School Kerckebosch

7 januari 2014

7 januari 2014

Voor de nieuwbouw van de Brede School in Kerkebosch heeft ZRi in samenwerking met nul25 selectie van het ontwerpteam verzorgd. Hieronder het persbericht van de gemeente Zeist.

 

Architectenbureau Van Hoogevest Architecten gaat de brede school in Kerckebosch ontwerpen. Dat is de uitkomst van een aanbesteding die heeft plaatsgevonden. Het bureau gaat nu het programma van eisen vertalen in een ontwerp dat goed past in de groene omgeving van de wijk Kerckebosch.

De brede school biedt huisvesting aan de Kerckebosch-locaties van de Damiaanschool en de Wereldkidz Montessorischool. KMN Kind & Co verzorgt in de brede school opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar is nieuw.

Van visie naar ontwerp

In de visie van het architectenbureau is het beboste karakter van de plek waar het gebouw komt een belangrijk uitgangspunt. De verschillende delen van het gebouw schuiven als vingers tussen de bestaande bomen door. De visie vormt het vertrekpunt voor het daadwerkelijke ontwerp. Op weg naar het ontwerp zijn gebruikers van de brede school nauw betrokken. Net als bij de selectie van de architect het geval is geweest. Ook de buurt houden we goed op de hoogte van alle ontwikkelingen.

In april 2014 is het voorlopige ontwerp klaar. Het wordt dan getoond aan alle gebruikers en bewoners van de wijk. Als alles volgens plan verloopt staat de brede school er begin 2016.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch vernieuwt. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen met andere ontwikkelaars aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen, zoals de brede school, komen in een bosrijke wijk waarin nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld. Zie ook: www.kerckeboschzeist.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken