ZRi

Architectuurprijs Maastricht voor IKC De Geluksvogel

14 september 2017

  • Victor de Steursprijs 2017.jpg

14 september 2017

De Victor de Steursprijs 2017 is op 8 september uitgereikt aan het Eindhovense architecten-bureau UArchitects voor het project IKC De Geluksvogel. Zowel de vakjury als het publiek koos het Integraal Kindcentrum in Maastricht als winnaar. Voor de publieksprijs stemde ruim 2.500 mensen en een kwart daarvan stemde op IKC De Geluksvogel. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij 'de instandhouding van het cultureel erfgoed of bij de bevordering van de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in de gemeente Maastricht'.

Het IKC omvat een basisschool, een bibliotheek, een kinderopvang en een gymzaal. De mogelijkheid om lokalen flexibel in te delen, bevordert volgens de jury "het beoogde gebruik, dankzij een zorgvuldige ruimtelijke en praktische vertaling van het programma van eisen". Het ontwerp is tot stand gekomen na een intensieve voorbereiding met leerkrachten, ouders en bewoners. De toegepaste materialen (in het interieur zijn planten en duurzame materialen verwerkt) dragen bij aan de energieneutraliteit van het gebouw.

ZRi was in dit project, in opdracht van MosaLira, verantwoordelijk voor het projectmanagement, de directievoering en het toezicht.

Bekijk IKC De Geluksvogel van bovenaf:

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken