ZRi

Contract nieuwbouw Gebouw S van Radboudumc getekend

1 november 2018

  • Ontwerp Gebouw S vanaf het Geert Grooteplein.jpg
  • Ontwerp Gebouw S.jpg
  • Centrale As Gebouw S.jpg

1 november 2018

Begin 2019 starten de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw (Gebouw S) van Radboudumc. 30 oktober jl. is het contract tussen Radboudumc en Four Care getekend. Gebouw S maakt onderdeel uit van het masterplan van Radboudumc. Het wordt het nieuwe hoofdgebouw.

Het masterplan is een globale visie over hoe de campus er in de toekomst uit gaat zien en vormt de basis van concrete projecten. Het merendeel van de gebouwen op de campus van Radboudumc stammen uit de jaren 70 en 80 en zijn gemaakt voor een specifiek doel en daarom moeilijk te hergebruiken. Het zogeheten Gebouw S wordt daarom een flexibel en toekomstbestendig gebouw.

Gebouw S bestaat uit 43.000 m2 BVO en hierin komen poliklinieken, verpleegafdelingen en stafruimten. Ook is het gebouw erg duurzaam. Het gebouw voldoet namelijk aan de eisen voor BREEAM Excellent.

In nauw overleg met de Radboudumc, het ontwerpteam (bestaande uit EGM architecten, Deerns, Aronsohn, Peutz, Suzanne Holtz Studio, DGMR en ptg advies) en Van Doorne is door ZRi een aanbestedingsstrategie ontwikkeld. De integrale uitvoeringsopdracht is met een mededingingsprocedure met onderhandeling in de markt is gezet. ZRi heeft deze aanbesteding voor Radboudumc begeleid.

Naar verwachting wordt het gebouw in 2021 in gebruik genomen.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken