ZRi

Draag uw steentje bij!

22 maart 2013

  • 1115-120712-NKOC-OKE-Childs view-LIAG.jpg
  • 1115-120712-NKOC-OKE-Parents view-LIAG.jpg

22 maart 2013

ZRi steunt actie ‘draag je steentje bij’. Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is niet genoeg! Wij willen de stap zetten naar 95%. Dat kan met de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie: draag hier ook uw steentje bij!

Doel Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Kinderkanker komt in vele vormen, waarvan ook veel zeldzame. De huidige verspreiding van de kinderoncologische zorg over de verschillende academische ziekenhuizen in Nederland staat verdere specialisatie van zorg en onderzoek in de weg, omdat artsen simpelweg te weinig van die zeldzame gevallen in behandeling hebben. Het overlevingspercentage kan omhoog door zorg en onderzoek op één locatie in Nederland samen te brengen. Kinderoncologen en ouders van kinderen met kanker hebben het initiatief genomen tot de oprichting van dit toonaangevende centrum. 

ZRi en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

ZRi is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Wij assisteren de jonge organisatie bij de totstandkoming van het Centrum. Het streven van het Prinses Máxima Centrum is overlevingspercentage te verhogen met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling. Om dat laatste te kunnen waarmaken bouwen we aan een Centrum met een hoge kwaliteit, ontworpen vanuit het perspectief van het kind en de ouders; de patiënt staat centraal. 

Campagne

Om deze extra kwaliteiten te kunnen waarmaken hebben we de steun van heel Nederland nodig. Vrijdag 15 januari jl. is de campagne 'draag je steentje bij' officieel van start gegaan.Naast onze inzet en bedrevenheid dragen wij ook ons steentje bij. Hier kunt ook u uw steentje bijdragen.  Hoogtepunt van de campagne is de live uitzending 'samen tegen kinderkanker' die op 27 maart a.s. om 21.25 uur bij de TROS op Nederland 1 wordt uitgezonden.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken