ZRi

EPA-W adviseur woningen

17 juli 2015

  • EPA-W adviseur woningen_2.png

17 juli 2015

ZRi heeft sinds kort een gekwalificeerde EPA-W adviseur in huis die voor woningen de Energie-Index kan berekenen en verstrekken in de vorm van een energiecertificaat. Uit zo’n berekening blijkt tevens het energielabel van de woning.

Het energielabel is verplicht bij de verhuur en verkoop van woningen, appartementen, woonwagens bedoeld voor permanent gebruik, sommige recreatiewoningen en gebouwen met onzelfstandige woonruimten.

De Energie-Index van een woning is een getal dat uitdrukt hoe energiezuinig uw woning is. Hoe lager het getal, hoe beter de energiezuinigheid van de woning. ZRi stelt voor zowel eigenaren van woningen, verhuurders als particuliere eigenaren, Energie-Indexen op.

Verschil tussen Energie-Index en energielabel
De Energie-Index is gebaseerd op ongeveer 150 kenmerken van de woning. Het geeft een gedetailleerd beeld van de energiezuinigheid van de woning en welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk zijn.

Het definitieve energielabel is gebaseerd op 10 kenmerken van de woning. Dit geeft een goede eerste indruk van de energiezuinigheid. Het is minder geschikt om te bepalen welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen. Of om vast stellen of uw woning geschikt is om (bijvoorbeeld met zonnepanelen) duurzame energie op te wekken.

Bij sociale-huurwoningen worden punten toegekend om de maximale huur vast te stellen. Energiezuinige woningen krijgen meer huurpunten. Vanaf 1 januari 2015 toont de Energie-Index de energiezuinigheid van de woning.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken