ZRi

EPN-adviseur Utiliteitsgebouwen nieuwbouw

8 mei 2015

  • EPN-2.jpg

8 mei 2015

ZRi heeft sinds kort een gekwalificeerde EPN-adviseur in huis die voor nieuwe (of ingrijpend gerenoveerde) utiliteitsgebouwen energielabels kan verstrekken conform de detailmethodiek.

Sinds 1 juli 2014 zijn energielabels verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen, horeca, sporthallen en ziekenhuizen. Aanvankelijk werd daar nog niet streng op gehandhaafd maar per 1 juli 2015 kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een bestuurlijke boete opleggen bij het niet naleven van de energielabelplicht.  

Bij het opstellen van het energielabel wordt er na oplevering aan de hand van een opnameprotocol gecontroleerd of de energiemaatregelen uit het ontwerp (de EPC-berekening) adequaat zijn uitgevoerd. Sommige zaken moeten al tijdens de bouw gecontroleerd worden omdat het achteraf niet mogelijk is deze te controleren. Alle geconstateerde afwijkingen worden conform het protocol al dan niet verwerkt in een definitieve EPC-berekening. De hierbij behaalde EPC bepaalt de uiteindelijke labelklasse.

Meer weten over wat wij met het oog op energielabels voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Mark van der Bijll.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken