ZRi

Eerste paal nieuw kantoorpand Goede Doelen Loterijen

9 februari 2017

  • Goede Doelen Loterijen, Amsterdam.png

Foto: Benthem Crouwel Architects

9 februari 2017

Op 31 januari is de eerste paal van het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen in Amsterdam geslagen! Op dit moment werken de ruim 500 medewerkers van de Nationale Postcodeloterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij vanuit verschillende locaties. Vanaf medio 2018 werkt iedereen vanuit de nieuwe locatie in Amsterdam. 

Met de ingrijpende renovatie van een leegstaand kantoorpand aan de Zuidas in Amsterdam zijn de Goede Doelen Loterijen één van de voorlopers op het gebied van duurzaam bouwen. Het gebouw is bijvoorbeeld water- en energieneutraal en heeft 84% minder energieverbruik dan een standaard nieuw kantoorgebouw. Vanwege de uitstekende ligging is het kantoor goed bereikbaar per openbaar vervoer en per fiets. Alle energiebesparende maatregelen leveren per jaar een reductie op van 150 ton CO2 uitstoot ten opzichte van vergelijkbare gebouwen. 

Ambitie is dan ook om het meest duurzame gerenoveerde gebouw van Nederland te realiseren met het BREAAM Outstanding duurzaamheidslabel. De Goede Doelen Loterijen laten zich hierin adviseren en begeleiden door verschillende experts op het gebied van duurzaam bouwen. ZRi is bij dit project betrokken als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken