ZRi

Ennatuurlijk neemt biomassacentrale Strijp-T over van gemeente Eindhoven

26 januari 2017

  • Bezoek biomassapleinen Eindhoven.jpg

26 januari 2017

Gemeente Eindhoven en Ennatuurlijk hebben een akkoord bereikt over de verkoop van de biomassacentrale op industrieterrein Strijp-T. Streven van beide partijen is om de installatie per 1 april 2017 formeel over te dragen van gemeente aan Ennatuurlijk. Met de overname van de biomassacentrale voegt Ennatuurlijk een duurzame centrale toe aan haar portfolio. 

De biomassacentrale op Strijp-T werd in 2016 in bedrijf genomen en levert sindsdien warmte en elektriciteit door de verbranding van duurzame houtsnippers. Deze houtsnippers worden lokaal ingezameld en zijn afkomstig van particuliere tuinen en gemeenteplantsoenen.   

ZRi heeft in 2014 een haalbaarheidsstudie opgesteld en is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de bio-energiecentrale. ZRi heeft de rol van project- en contractmanager vervuld en heeft daarbij diverse opdrachten aanbesteed voor ontwerp en realisatie van de bio-installatie en heeft de uitvoering en inbedrijfstelling begeleid. Tenslotte heeft ZRi namens de gemeente Eindhoven het verkoopproces geleid.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken