ZRi

Feestelijke opening Boomhuttenclub

11 september 2018

  • Opening Boomhuttenclub 2.jpg
  • Opening Boomhuttenclub.jpg
  • Opening Boomhuttenclub 6.jpg

11 september 2018

Afgelopen donderdag werd de Boomhuttenclub aan de Boekhorststraat in Den Haag feestelijk geopend. Dit pand, waar vroeger Cinema Americain en later Thaliabioscoop was gehuisvest, is gerenoveerd met behoud van de originele voorgevel, die met de restauratie tevoorschijn kwam. De Boomhuttenclub werd door Wethouder Bert van Alphen, bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion en Raban Josemans van de Boomhuttenclub geopend. Boven de Boomhuttenclub zijn 5 huurwoningen voor starters gerealiseerd.

Drie jaar geleden werd door City Mondial, De Posthoorn en Staedion een wedstrijd uitgeschreven waarin met een nieuwe bestemming voor “het Broekenhuis” in voorheen dé winkelstraat van Den Haag mocht worden bedacht. Raban Josemans en Kim Slabbers bedachten een binnenspeeltuin, waar de kinderen lekker kunnen spelen en hun ouders kunnen genieten van een biologisch hapje en drankje. Het benodigde geld werd bij elkaar gebracht door crowdfunding en zie nu het resultaat.

Het is Geusebroek Verheij Architecten gelukt het historische beeld van dit pand aan de Boekhorststraat in ere te herstellen. ZRi heeft advies gegeven op het gebied van installatie, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. De uitdaging lag voornamelijk in het creëren van een duurzame en comfortabele ruimte in een monumentaal pand met als resultaat een prettig binnenklimaat door o.a. vloerverwarming en Airsock. De woningen zijn voorzien van het energielabel A.

Bekijk het filmpje van de opening door Dennis Weening.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken