ZRi

Focus Beroepsacademie te Barendrecht opgeleverd

2 september 2015

  • Focus Beroepsacademie Barendrecht 1 (Royal HaskoningDHV) groot.jpg

2 september 2015

Op vrijdag 21 augustus 2015 is de nieuwbouw van Focus Beroepsacademie te Barendrecht opgeleverd. Vanaf woensdag 26 augustus hebben de leerlingen kennis gemaakt met het gebouw, waarna vanaf 27 augustus de lessen begonnen zijn. Deze school herbergt zowel VMBO (Focus) als MBO opleidingen (ROC Albeda en Da Vinci College).

Het gebouw aan de Dierensteinweg in Barendrecht heeft een bijzondere, ovale vorm met een groot centraal atrium dat voorzien is van een innovatief kunststof foliedak. De totale bruto oppervlakte van het gebouw is circa 11.000 m2. Aangrenzend is tevens een sporthal gerealiseerd die ontworpen is volgens de richtlijnen van NOC/NSF.

ZRi heeft bij het ontwerp en tijdens de uitvoering geadviseerd over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Er is bijzonder veel aandacht besteed aan de akoestiek in de lokalen, het atrium en de sporthal. Daarnaast was de daglichttoetreding in de lokalen belangrijk.
Voor de brandveiligheid is uitgebreid gerekend aan de risico's op brandoverslag en de ontruiming van het gebouw. Ook is een analyse uitgevoerd van de externe veiligheid.

Wij feliciteren de schoolbesturen en de gemeente met deze mooie en bijzondere nieuwe huisvesting en wensen hen vele jaren lang een comfortabel en veilig gebruik toe!

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken