ZRi

Geen eisen, toch een goed ontruimingsplan

11 juni 2019

  • ontruimen3.jpg

11 juni 2019

Een goed ontruimingsplan is cruciaal om risico’s bij calamiteiten zoals brand, een gaslekkage of bommelding te minimaliseren. Het Bouwbesluit 2012 stelt hiervoor de eis dat in een gebouw met brandmeldinstallatie een ontruimingsplan aanwezig moet zijn.

Vreemd genoeg worden er geen inhoudelijke eisen gesteld aan dit plan. Wij maken daarom gebruik van de NTA 8112 en NEN 1414. In combinatie met onze brede kennis van brandveiligheid stellen wij de ontruimingsplannen op. Daarbij kijken wij zowel naar de technische als organisatorische aspecten. Voor een aantal locaties van easyHotel hebben wij een dergelijk plan opgesteld. Het is bij een hotel vooral belangrijk dat ook de gasten, die niet bekend zijn met het gebouw, weten wat zij moeten doen bij een alarmering. Dit moet goed worden afgestemd met de organisatie. Aan de hand van een vragenlijst en een overleg met de gebruiker kijken wij naar de mogelijkheden binnen het gebouw. Dit verwerken wij in de technische stukken, zodat uiteindelijk een overzichtelijk en afgestemd plan bij de gebruiker ligt.

In de afgelopen jaren hebben wij naast het easyHotel ook voor onder meer woongebouwen, scholen en kinderdagopvangen ontruimingsplannen opgesteld. 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken