ZRi

Groningen kiest voor Merckt!

25 november 2016

  • Afbeelding Hoekpand Grote Markt-Poelestraat.jpg

Afbeelding: Mensenborgh Projecten.

25 november 2016

Eerder berichtten wij al over de ontwikkelcompetitie die de gemeente Groningen uitschreef voor het hoekpand Grote Markt-Poelestraat. Een procedure waarbij ZRi de gemeente Groningen heeft geadviseerd. 

Op 23 november is de winnaar bekend geworden. Het plan Merckt van ontwikkelaar Mensenborgh is de winnaar. Zowel de vakjury als het publiek wees dat plan als winnaar aan. Op de publieksenquête zijn maar liefst 20.419 reacties binnengekomen, waarvan 14.752 stemmen naar het plan Merckt gingen. 

De vakjury prijst in het plan van Mensenborgh onder meer de rijkheid en detaillering van het gebouw en ook op de aspecten duurzaamheid en energie scoorde Merckt hoog. Niet onvermeld mag blijven dat ook de andere plannen indruk gemaakt hebben. Bij het plan van PME/Vastgoud sprak de jury veel waardering uit voor de architectuur van het pand, die volgens de jury een meerwaarde heeft ten opzichte van het beeldkwaliteitsplan. Van NESK prees de jury voor de duidelijke koers die deze ontwikkelaar gekozen had: het terugbrengen van groen in de stad.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken