ZRi

Ingebruikname WKO Brede School Nassaupark

3 juli 2013

  • Ingebruikname WKO Brede School Nassaupark_2.jpg

3 juli 2013

Afgelopen dinsdag (02-07) is de WKO (warmte- en koudeopslag) nabij Brede School Nassaupark, Lisse, officieel in werking gesteld door wethouder Cia Kroon. De WKO wordt gebruikt om bij te dragen aan de duurzame energievoorziening van de Brede School, het nieuwe Fioretti College en een nog te bouwen sportcomplex.

De WKO, die in opdracht van de gemeente Lisse is gerealiseerd door Imtech en Tjaden, slaat 's zomers overtollige warmte op in de bodem. Die warmte wordt dan 's winters weer gebruikt om te verwarmen. Tegelijkertijd wordt 's winters koude opgeslagen, die 's zomers wordt gebruikt voor koeling. Op deze manier gaat er minder warmte en koude onnodig verloren, waardoor er minder energie hoeft te worden gebruikt om gebouwen te verwarmen of te koelen. ZRi feliciteert de gemeente dan ook met de ingebruikname van de WKO!

Als vertegenwoordiger van de Brede School heeft ZRi toegezien op de ontwikkeling van de WKO. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld planning en aansluittarieven bewaakt en de prijzen voor de levering van de energie door de WKO binnen het budget gehouden. Daarnaast hebben wij onder meer de aanleg van de leidingen afgestemd op de bouw van de Brede School, en bijgedragen aan de afstemming van de installaties in het gebouw op het gebruik van de WKO. Ook heeft ZRi de aansluit- en leveringscontracten begeleid.

Duurzaamheid is een belangrijk thema; ZRi adviseert over de manieren om een duurzame omgeving te realiseren.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken