ZRi

Kantoor European Patent Office (EPO) bereikt hoogste punt

4 juli 2017

  • European Patent Office 1.jpeg
  • European Patent Office 2.jpeg
  • European Patent Office 3.jpeg

Beelden: Ateliers Jean Nouvel

4 juli 2017

Op 27 juni 2017 bereikte de nieuwbouw van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk met 107 meter het hoogste punt. Het kantoorgebouw met de dubbele glazen gevel en de indrukwekkende staalconstructie is goed te zien vanaf de A4. Het 150 meter lange gebouw is één van de grootste nieuwbouwprojecten in Nederland.

Het gebouw is een ontwerp van Ateliers Jean Nouvel en wordt gerealiseerd door het bouwconsortium TBI (J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros). In het ontwerp is veel aandacht voor daglichttoetreding, akoestiek (onder meer vanwege de nabijgelegen A4) en windhinder. Daarnaast heeft brandveiligheid topprioriteit, aangezien het een hoog gebouw met een staalconstructie betreft.

ZRi is verantwoordelijk voor de disciplines bouwfysica en akoestiek en brandveiligheid. Dit doen wij als onderdeel van een Contract Management Team (CMT) onder leiding van Twynstra Gudde. Voor het contractmanagement van de ontwerpfase en de uitvoeringsfase wordt de methode van systeemgerichte contractbeheersing gebruikt. Met deze methode controleert het team of de eisen uit het contract worden nagekomen, de beloofde kwaliteit wordt geleverd en de risico’s worden beheerst.

Lees meer over dit project op onze jubileumpagina 2013 – European Patent Office.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken