ZRi

Kom naar de Maastrichtse Muziekmaand

7 juni 2019

  • Maastricht.jpg

7 juni 2019

De maand juni is door Stichting Maastrichtse Componisten uitgeroepen tot Maastrichtse Muziekmaand. Ieder weekend zal er ergens in de stad muziek te horen zijn van oude en huidige Maastrichtse componisten. De Stichting Maastrichtse Componisten heeft als doel muziek, geschreven door componisten uit de stad Maastricht en haar omgeving, onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Een kleine greep uit de mogelijkheden: In het Bonnefantenmuseum wordt op 2 juni kamermuziek gespeeld van de op jonge leeftijd overleden componist Frans Mulder. Bij Kumulus Muziekschool kunnen kinderen op 22 juni de piano en cello uitproberen en kan geluisterd worden naar werk van Joseph Hollman en Andrée Bonhomme. En op 28 en 29 juni brengt regisseur Sybrand van der Werf samen met studenten van het Conservatorium Maastricht in de Muziekgieterij 2 mini-opera’s op de planken, geschreven door studenten zelf.

ZRi sponsort Stemmig Maastricht dat plaatsvindt van 14 – 16 juni. Tijdens dit liedfestival kan op diverse bijzondere locaties worden genoten van het Maastrichtse lied door de eeuwen heen. Maar er wordt ook antwoord gegeven op vragen als, welke Maastrichtse componisten componeerden in vroeger tijden liederen en hoe ontstonden die dan? 

Als u toch Maastricht bezoekt is de Dominicanen Kerk, waar sinds 2006 boekhandel Dominicanen is gevestigd, de moeite waard. Deze 13e-eeuwse Maastrichtse kerk is een bijzonder gebouw. Niet alleen om zijn bijzondere geschiedenis maar ook om de schilderingen die van uitzonderlijke grote kunsthistorische waarde zijn. De eerste 5 eeuwen verbleven er de Dominicanen (broederorde), maar daarna heeft de kerk meerdere doelen gediend. Paardenstal voor de Franse cavalerie, concertzaal, slachthuis, bokstempel, fietsenstalling en carnavalstempel. Nu dus een boekhandel, waarbij de oude details van de kerk en de schilderingen nog goed zichtbaar zijn. Boekhandel Dominicanen faciliteert Stemmig Maastricht door de kerk op zaterdagavond 15 juni beschikbaar te stellen voor een concert.

Kortom Maastricht, de moeite waard. Kom genieten van de Maastrichtse componisten en duik in de Maastrichtse geschiedenis.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken