ZRi

Monumentale gebouwen duurzaam en toekomstbestendig maken, ZRi heeft de expertise

3 augustus 2018

  • Verduurzamen-monumenten.jpg

3 augustus 2018

Bij de restauratie- en renovatieprojecten van historische gebouwen, zowel met als zonder een officiële status als monument, wordt vrijwel altijd ook gezocht naar manieren voor verduurzaming. Dit zijn leuke en uitdagende projecten, waarin binnen een bestaande situatie meestal bijzondere resultaten worden bereikt.

Om dit op verantwoorde wijze binnen een historische context te doen, is kennis nodig van duurzaamheid en bouwfysica, maar ook van monumentenzorg. ZRi heeft de kennis in huis over historische bouwmaterialen, historische constructies, monumentenzorg, restauratietechniek en duurzame monumentenzorg. Door de koppeling van deze kennis met de reeds bij ZRi aanwezige uitgebreide kennis over akoestiek, bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid, kunnen wij onze opdrachtgevers met monumentale panden nog beter van dienst zijn.

Door monumenten op correcte én duurzame wijze toekomstbestendig te maken, behouden deze hun waardering en betekenis voor de toekomstige gebruiker. Dit draagt bij aan het behoud van het aanwezige erfgoed in Nederland en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Mocht u ook een monumentaal pand bezitten, plannen hiermee hebben en bent u benieuwd naar de mogelijkheden, schroom niet en neem contact op met Hans van Zanten.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken