ZRi

Monumentale gebouwen duurzaam en toekomstbestendig maken, ZRi heeft de expertise

3 augustus 2018

  • Resultaat Bas de Bont Opleiding Bouwhistorie en Restauratie.jpg

Resultaat van Bas de Bont na het volgen van een aantal modules van de post-hbo opleiding Bouwhistorie & Restauratie, waaronder het certificaat voor Duurzame monumentenzorg.

3 augustus 2018

Bij de restauratie- en renovatieprojecten van historische gebouwen, zowel met als zonder een officiële status als monument, wordt vrijwel altijd ook gezocht naar manieren voor verduurzaming. Dit zijn leuke en uitdagende projecten, waarin binnen een bestaande situatie meestal bijzondere resultaten worden bereikt.

Om dit op verantwoorde wijze binnen een historische context te doen, is kennis nodig van duurzaamheid en bouwfysica, maar ook van monumentenzorg. Bas de Bont had het eerste al en heeft het tweede nu ook! Hij heeft zich namelijk verdiept in bouwhistorie, restauratie en monumentenzorg. Hij heeft een aantal relevante modules gevolgd van de post-hbo opleiding Bouwhistorie & Restauratie aan de Hogeschool Utrecht. Daarmee heeft hij extra kennis vergaard over historische bouwmaterialen, historische constructies, monumentenzorg, restauratietechniek en duurzame monumentenzorg. Door de koppeling van deze kennis met de reeds bij ZRi aanwezige uitgebreide kennis over akoestiek, bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid, kunnen wij onze opdrachtgevers met monumentale panden nog beter van dienst zijn.

Door monumenten op correcte én duurzame wijze toekomstbestendig te maken, behouden deze hun waardering en betekenis voor de toekomstige gebruiker. Dit draagt bij aan het behoud van het aanwezige erfgoed in Nederland en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Mocht u ook een monumentaal pand bezitten, plannen hiermee hebben en bent u benieuwd naar de mogelijkheden, schroom niet en neem contact op met Bas de Bont.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken