ZRi

Monumentale greswarenfabriek wordt vmbo-school

14 november 2017

  • Greswarenfabriek-Reuver-(beeld-ZRi)1.jpg
  • Greswarenfabriek-Reuver-(beeld-ZRi)2.jpg
  • Greswarenfabriek-Reuver-(beeld-ZRi)3.jpg
  • Greswarenfabriek-Reuver-(beeld-ZRi)4.jpg

Beelden: ZRi

14 november 2017

Een monumentale greswarenfabriek in het Limburgse Reuver wordt verbouwd tot een vmbo-school van de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML). Maatschappelijk partner Rendiz zorgt dat er in het gebouw ook nog andere functies komen, waaronder een restaurant met dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of beperking.

Een belangrijk uitgangspunt binnen het project is het behouden van de bestaande kwaliteiten van het monument. Het doel is om met beperkte wijzigingen een monumentaal en industrieel gebouw te realiseren met alle gemakken van een moderne onderwijsomgeving. De school is na de renovatie een ruim en iconisch gebouw met voldoende praktijklokalen en open leeromgevingen met instructieruimten. Binnen het ontwerp is rekening gehouden met de verwachte groei van het aantal leerlingen.

Wij werken bij het ontwerp van de renovatie samen met onder andere Janssen Wuts Architecten, Klictet Advies (installatieadviseur), Goudstikker de Vries (constructeur) en BOEi (herbestemmingsadviseur). ZRi adviseert over akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken