ZRi

Openingsweekend Sportcampus Zuiderpark

31 mei 2017

  • Sportcampus Zuiderpark.jpg

31 mei 2017

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt het openingsweekend van de gloednieuwe Sportcampus in het Zuiderpark te Den Haag plaats. Tijdens dit weekend hebben geïnteresseerden de kans om dit (inter)nationale sportpodium te bekijken. Het gebouw heeft een iconisch gevelbeeld en een oppervlakte van circa 30.000 m2 verspreid over twee verdiepingen. Binnen dit oppervlak bevinden zich onder andere een turnhal, een beachsporthal met ongeveer 900 m3 zand, een topsporthal met circa 3.500 zitplaatsen, een dubbele breedtesporthal (circa 2.500 m2), een danszaal en een dojo. Naast de gemeente Den Haag zijn ook het ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool gebruiker van het gebouw. In het gebouw zijn onder meer collegezalen, leslokalen en project- en praktijkruimten aanwezig. Het iconische gebouw is ontworpen door FaulknerBrowns Architects. Door de glimmende gevelpanelen is het gebouw duidelijk te zien vanaf de omliggende wegen en is de aanblik ervan door de invallende zon op elk punt van de dag net iets anders.

ZRi is bij dit project betrokken geweest als adviseur voor de aanbesteding van de projectmanagementopdracht en advisering op het gebied van brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek. Door de grote omvang, de verschillende gebruikers en het gewenste kwaliteitsniveau bracht dit project verschillende aandachtspunten met zich mee.

Op het gebied van brandveiligheid is er bijvoorbeeld een rook- en warmteafvoersysteem (RWA) geïnstalleerd, zodat het bij brand ook in de grotere zalen mogelijk blijft om lang genoeg veilig de ruimte te kunnen ontvluchten. Ook zijn er simulaties uitgevoerd ten behoeve van de ontvluchting van het gebouw en om de ontwikkeling van rook en warmte te voorspellen. Ten behoeve van bouwfysica en akoestiek is door ZRi een concept opgesteld voor onder andere vochthuishouding, luchtkwaliteit en de akoestiek van de verschillende ruimten. Met name de ruimteakoestiek heeft veel aandacht gehad. Door het toepassen van de juiste typen geluidabsorberende wandafwerking zijn hinderlijke geluidreflecties en te hoge nagalmtijden in de sportzalen voorkomen.

Meer informatie?
- Lees meer over het openingsweekend op de website van de sportcampus.
- Lees meer over de rol van ZRi binnen Sportcampus Zuiderpark.
- Bent u nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem dan contact op.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken