ZRi

Oplevering Campus Fryslân van RUG in Leeuwarden

12 april 2019

  • egbertdeboer.com 20190405-2.jpg
  • egbertdeboer.com 20190405-1.jpg
  • egbertdeboer.com 20190405-4.jpg
  • egbertdeboer.com 20190405-6.jpg

12 april 2019

Vrijdag 5 april jl. is Beurs- en waaggebouw te Leeuwarden opgeleverd door Dijkstra Draisma. Dit neoclassicistische gebouw dateert uit 1880. In 2017 heeft Rijksuniversiteit Groningen het gebouw gekocht voor haar nieuwe faculteit, genaamd Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân (RUGCF). Na de zomer wordt dit gebouw in gebruik genomen.

J.O.N.G. architecten heeft de oude openbare bibliotheek getransformeerd waarbij de oorspronkelijke details zoveel mogelijk zijn hersteld of in het zicht gebracht. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan het binnenklimaat en energiezuinigheid, waaronder de toepassing van een WKO, 362 zonnepanelen, LED-verlichting en vensterisolatie.

ZRi heeft voor de RUG de aanbestedingen voor ontwerp en uitvoer verzorgd. Om met name tijd in het project te winnen is er kritisch gekeken naar de doorlooptijden van de verschillende procedures en hebben wij geadviseerd om de architect het ontwerp tot een DO+ te laten uitwerken, waardoor (gezien de geraamde opdrachtwaarde van het ontwerp) er een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure kon plaatsvinden. Op basis van dit DO+ zijn vervolgens de uitvoerende partijen, in één perceel, door middel van een Europese niet-openbare procedure gecontracteerd. De uitvoerende partijen zijn vervolgens op basis van een UAV-gc 2005 overeenkomst het ontwerp nader gaan uitwerken en gaan realiseren.

Bron beeld: @egbertdeboer.com

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken