ZRi

Oplevering nieuw kantoor Goede Doelen Loterijen

11 oktober 2018

  • Goede Doelen Loterijen Amsterdam.jpg
  • Goede Doelen Loterijen Amsterdam2.jpg

11 oktober 2018

Deze week is het prestigieuze nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) aan de Zuidas in Amsterdam opgeleverd. Dit kantoor is één van de meest duurzaam gerenoveerde kantoren van Nederland. Het heeft het hoogst haalbare duurzaamheidslabel gekregen: BREAAM Outstanding. Het gebouw is o.a. energie- en waterneutraal gemaakt.

Voor de transformatie stond het pand aan de Beethovenstraat 10 jaar leeg. Naast renovatie heeft ook nieuwbouw plaatsgevonden. Zo is er een ondergrondse parkeergarage van 2 verdiepingen en een extra verdieping bovenop het pand gebouwd. Het dak van deze verdieping gaat over het oude binnenterrein waardoor een atrium is gevormd. Onder dit nieuwe dak bevindt zich een 'bladerplafond' waardoor een speels en gevarieerd patroon van daglicht ontstaat.

ZRi is bij dit project betrokken als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Er is veel aandacht geschonken aan het ontwerp van de thermische schil en de daglichttoetreding. Hiervoor was een intensief ontwerptraject met simulaties (om de werking aan te tonen) noodzakelijk. Daarnaast zorgen goed geïsoleerde gevels en toepassing van geluidsabsorberende materialen voor een optimale akoestiek.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken