ZRi

Start planontwikkeling Dudok aan het Diep aan de Turfsingel te Groningen

10 september 2019

  • Planontwikkeling Dudok aan het Diep aan de Turfsingel.png

10 september 2019

De gemeente Groningen wil van Dudok aan het Diep, aan de Turfsingel in Groningen, een mooie verblijfplaats voor jong en oud maken, waar groen en ontmoeting centraal staat. Hier staat een rijksmomument, een voormalige benzinestation, ontworpen door Dudok. Dit blijft behouden en wordt gerestaureerd. Vorige week is het startschot gegeven voor verdere planontwikkeling.

Aan drie architectenbureaus is gevraagd een ontwerp te maken voor deze nieuwe verblijfplek. Inwoners van Groningen kunnen vanaf 31 oktober 2019 hun stem uitbrengen. Ook worden de ontwerpen beoordeeld door een vakjury. Het winnende plan wordt verder uitgewerkt en gerealiseerd.

De gemeente Groningen heeft ZRi gevraagd te adviseren bij het uitschrijven van de prijsvraag en dit traject te begeleiden. Drie jaar geleden heeft ZRi iets soortgelijks gedaan voor het ‘hoekpand’ aan de Grote Markt in Groningen. Recent is het hoogste punt van het toen winnende plan ‘Merckt’ bereikt. Samen werken we met de gemeente aan een goede basis voor een mooie nieuwe plek midden in de drukke stad, waar ontmoet, gespeeld of gewoon weggedroomd kan worden.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken