ZRi

Start verbouwing Broekenhuis tot Boomhuttenclub

24 februari 2017

  • Boomhuttenclub (groot).gif

Beelden: Geusebroek Verheij architecten

24 februari 2017

Afgelopen dinsdag, 21 februari, is het officiële startsein voor de realisatie van de Boomhuttenclub gegeven. Door wethouder Joris Wijsmuller en Willem Krzeszewski, de bestuursvoorzitter van Staedion, werd symbolisch een muurtje van het bestaande pand gesloopt.

In 2015 schreven City Mondial, De Posthoorn en Staedion een prijsvraag uit voor het leegstaande winkelpand genaamd ‘Broekenhuis-pand’ in de Boekhorststraat in Den Haag. Het idee voor een boomhuttenclub van Raban Josemans en Kim Slabbers won de eerste prijs!

Onder verantwoordelijkheid van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt- Oude Centrum (WOM) is dit idee de afgelopen maanden uitgewerkt tot een gebouwontwerp. Op de verdiepingen boven de horecagelegenheid met boomhuttenspeelruimte komen vijf appartementen die verhuurd gaan worden door Staedion. Het architectonisch ontwerp is gemaakt door Geusebroek Verheij architecten.

ZRi heeft voor dit spraakmakende project het advies voor installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid geleverd.

Met de ceremonie is de renovatie officieel van start gegaan. Het project wordt eind 2017 opgeleverd.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken