ZRi

Succesvolle aanbesteding Smeetsland-Noord - Tuinbuurt Vrijlandt

5 december 2019

  • 40_BN_cam_051_2 - 2.jpg
  • 40_BN_cam_062 - 2.jpg

5 december 2019

Eén van onze specialiteiten is adviseren over en het begeleiden van aanbestedingen. Deze keer hebben we voor Havensteder en samen met de gemeente Rotterdam een aanbesteding succesvol afgerond. Het betreft de aanbesteding van een ontwikkelopdracht voor locatie Smeetsland-Noord in Rotterdam.

Ballast Nedam Development heeft Tuinbuurt Vrijlandt ontwikkeld. Hun plan Tuinbuurt Vrijlandt is als beste uit de bus gekomen. Tuinbuurt Vrijlandt wordt een energieneutrale stadswijk, waarmee Ballast Nedam Development bijdraagt aan een kwaliteitsimpuls voor de regio Lombardijen en Rotterdam Zuid. Het plan is een ontwerp van Karres & Brands en KOW Architecten.

Het winnende plan van Ballast Nedam Development is het resultaat van een uitgekiende aanbestedingsprocedure. ZRi heeft de aanbestedingsstrategie in nauwe samenwerking met Havensteder en de gemeente Rotterdam ontwikkeld. Onderdeel van die strategie was de integrale benadering van de bouw van woningen (sociale huurwoningen en marktwoningen) en de inrichting van openbaar gebied. Ook is met de aanbestedingsstrategie gestuurd op kwaliteit, zonder de financiële aspecten uit het oog te verliezen. Die uitgebalanceerde strategie heeft een uitgebalanceerd plan opgeleverd.

Wilt u meer weten over het aanbesteden van ontwikkelopdrachten of ontwikkelcompetities, neem dan contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht >

PROJECTEN

Zoeken